Installatiebedrijf
Installatie Techniek Vriezenveen BV in
VriezenveenOntvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van diverse bedrijven in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct aan te vragen. U ontvangt eenmalig een email.

Aanschaf, installatie of inhuren van:
Installatie Techniek Vriezenveen BV
Bedrijfsweg 86
7671EG Vriezenveen

tel: 0546-562929

Extra informatie

Van geschiedenis tot heden   
Installatie Techniek Vriezenveen BV is op 1 januari 2008 ontstaan als opvolger van het 112 jarig bestaande Voerknecht Installatiebedrijf BV. Deze is opgericht in 1895 door Frits Voerknecht als een loodgieterbedrijf. Maar ook voor aanleg van elektrische verlichting, dit was toen nog zeer summier en de aanleg van waterleiding bestond in die jaren uit het slaan van een pomp. 
 
In het begin van de jaren dertig werd de zaak voortgezet door de heren J.H. en H.J Voerknecht beide zonen van Frits Voerknecht. Het bedrijf droeg toen de naam Gebr. Voerknecht. De jaren dertig waren geen gemakkelijke jaren, ze staan bekend als crisisjaren. Maar de Gebr. Voerknecht wisten ook in die jaren het bedrijf gaande te houden. Zelfs werd er werk buiten Vriezenveen aangetrokken. Zo werd in die jaren aan Gebr. Voerknecht de aanleg van elektriciteit van het toenmalige Chr. Lyceum (nu Eugeria) opgedragen. Samen met de fa. Eshuis werd ook veel werk aangenomen in Tiel en wel voornamelijk in kassen en veilinghallen. Ook werden opdrachten uitgevoerd in Groningen, Dedemsvaart en Coevorden. 
 
Na de ruilverkaveling kreeg het bedrijf veel opdrachten voor installatiewerk in nieuwe boerderijen. Waarvoor nu nog 2 merken gas/boerderij boilers (hoge temperatuur boilers t.b.v. het reinigen van de melktanks en melklokalen) op voorraad staan voor de snelle service. 
 
Je komt ons overal tegen, zelfs in zimbabwe! 
 
Na de zestiger jaren groeide het bedrijf naar een omvang van 45 personeelsleden. Door de vele nieuwbouw was er werk in overvloed en Voerknecht BV wist daar tijdig op in te spelen. 
 
In de utiliteit- en woningbouwsector werden werken uitgevoerd niet alleen in Vriezenveen, maar ook in Coevorden, Hengelo, Neede, Denekamp en in de gehele regio tot in Drente. 
 
Door de economische teruggang moest er wat gas teruggenomenworden, maar Voerknecht heeft hierin op tijd in gespeeld. Het aantal personeelsleden bedraagt in 1985 33 medewerkers. 
 
De opvolgend en laatste naam dragende Directeur Herman Voerknecht, zoon van H.J. Voerknecht, had een vooruitziende blik met concurrerend kunnen werken en had zich ingesteld op energiebesparende installaties bij sanitair, elektra en verwarming. Deze vooruitziende blik is met de huidige Energie Presentatie Norm (EPN) zelfs tot nu een vooruit strevende techniek. Denk bijvoorbeeld aan hoogrendement cv/combiketels, zonneboilers voor warmwatervoorzieningen, warmtepompboilers die uit ventilatielucht warmwater bereiden, elektrische zonnepanelen, aardwarmte en warmte terug win systemen (WTW). 
 
Na het overlijden van Herman Voerknecht is Voerknecht Installatiebedrijf BV door verschillende niet naamdragende eigenaren gewisseld. 
 
Net als toen is ons werkgebied op utiliteitswerken, renovaties, sociale woningbouw, luxe woningbouw, industrie, service en klantenwerk landelijk gericht. Met onze huidige bezetting zijn wij bezig om de gevulde orderportefeuille te verwerken. Met specialistische collega-bedrijven bestaan samenwerkingsverbanden, waardoor het verzorgen van het complete pakket aan technische installaties tot de mogelijkheden behoort. Vanuit Vriezenveen is het bedrijf actief in geheel Nederland. Wij zijn aangesloten bij Uneto-VNI, de brancheorganisatie voor installatiebedrijven. Installatie Techniek Vriezenveen BV heeft de benodigde erkenningen voor gas-, water- en elektriciteitsinstallaties en is hiervoor tevens in het bezit van het KOMO-Instal procescertificaat. Verder is er een STEK-erkenning voor onderhoud aan koelapparatuur. 
 
Met een totaal van circa 25 medewerkers wordt een omzet gerealiseerd van meer dan 2,5 miljoen euro. 
 
Installatie Techniek Vriezenveen