Installatiebedrijf
Installatiebedrijf Breman Zuid-Holland BV in
Rotterdam



Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van diverse bedrijven in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct aan te vragen. U ontvangt eenmalig een email.

Aanschaf, installatie of inhuren van:




Installatiebedrijf Breman Zuid-Holland BV
Vlaardingweg 18
3044CK Rotterdam

tel: 010-4624055

Extra informatie

Heeft u een nieuwe cv-ketel nodig? Wij geven u graag advies, toegespitst op uw woonsituatie. Daarnaast bieden wij ook onderhoudsabonnementen, zodat u verzekerd bent van een optimaal afgesteld en veilig toestel. Mocht er toch een storing optreden, dan lossen wij deze snel op zonder voorrijkosten of arbeidsloon. Zelfs op zon- en feestdagen.   
Wie zijn wij 
 
De 40 bedrijven van de Breman Installatiegroep in Nederland en Duitsland zijn werkzaam op het gebied van: 
 
  • Installatietechniek 
  • Dakbedekking 
  • Elektrotechniek 
  • Brandbeveiliging 
  • Fabricage en montage van rookgasafvoer 
  • Service en onderhoud 
 
 
Dankzij de unieke bundeling van een groot aantal zelfstandige bedrijven in één grote groep kan de Breman Installatiegroep zowel de voordelen van schaalgrootte als de voordelen van kleinschaligheid bieden. 
 
 
Historie 
 
In 1925 begon Tijmen Breman in Genemuiden een rijwielherstelbedrijf. Hij had ongetwijfeld niet voorzien dat zijn bedrijf zou uitgroeien tot de huidige Breman Installatiegroep. Maar achter de groei van het bedrijf tot wat het nu is, één van de grootste spelers in de installatiebranche, zat wel degelijk een visie. 
 
Breman zag en benutte de mogelijkheden die er kwamen. De vijf broers: Harm, Jan Willem, Reind, Piet en Roelof Jan, zonen van Tijmen Breman, zorgden samen voor grote groei van het bedrijf. In 1953 werden elektrische installaties en loodgieterswerk aangenomen. De komst van het aardgas in 1966 bood mogelijkheden voor het aanleggen van lokale en centrale verwarmingssystemen. En Breman groeide gestaag door. Lees meer over de unieke bedrijfsstructuur. 
 
 
Organisatiestructuur 
 
De Breman Installatiegroep kent een managementstructuur bestaande uit een algemeen manager, divisiemanagers en een ondersteunend bedrijf, Breman Centrale Diensten. 
 
De 40 bedrijven van de Breman Installatiegroep zijn ondergebracht in de volgende divisies: 
 
  • Divisie Dakdekkers 
  • Divisie Woningbouw 
  • Divisie Utiliteit en Particuliere markt 
  • Divisie Service 
 
 
Algemeen manager 
 
De algemeen manager van de Breman Installatiegroep behartigt op een evenwichtige wijze de belangen van zowel de aandeelhouders als van de bedrijven en medewerkers. De verdere ontwikkeling van de kernwaarden van de onderneming zijn integraal onderdeel van de rol van de algemeen manager. Kerntaken hierbij zijn het ontwikkelen van strategie en beleid voor de gehele Breman Installatiegroep en voor de bedrijfsoverstijgende processen. 
 
De algemeen manager onderhoudt nauw contact met de aandeelhouders, de Raad van Commissarissen, het managementteam en de bedrijfsadviseurs van de centrale organisatie en de managers van de verschillende divisies waarin de bedrijven zijn ondergebracht. 
 
Divisiemanagers 
 
De divisiemanagers behartigen de belangen van de bedrijven die in de verschillende divisies zijn ondergebracht. Tegelijkertijd dragen zij zorg voor de ontwikkeling van deze bedrijven, bevorderen zij de onderlinge samenwerking tussen bedrijven en divisies en dragen zij zorg voor de uitvoering van centraal beleid binnen de bedrijven. Vanuit hun kennis van de markt en van de bedrijven leveren de divisiemanagers een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van strategie en beleid voor de gehele Breman Installatiegroep. 
 
Elke divisie kent een klankbordgroep die bestaat uit vertegenwoordigers van de aandeelhouders en van de bedrijven. De divisiemanager overlegt in een vroegtijdig stadium met de klankbordgroep over de ontwikkeling van beleid binnen de divisie. Deze toetsing, alhoewel niet bindend, is relevant vanwege de borging van de inbreng van de belangen van alle betrokkenen in de uiteindelijke planvorming. 
 
Unieke bedrijfsstructuur 
 
De Breman Installatiegroep kent sinds 1972 een unieke vorm van zeggenschap. De medewerkers hebben in dit zogenoemde ‘Breman-systeem’ evenveel zeggenschap over het bezit als de aandeelhouders. Het is de inzet van de medewerkers die het rendement bepaalt. Binnen de Breman Installatiegroep geldt daarom een goede winstdelingsregeling. De verantwoordelijke en betrokken medewerkers zijn de kracht van onze organisatie. 
 
Een uniek systeem 
 
Het unieke systeem komt voort uit de visie van Reind Breman, één van de vijf zonen van oprichter Tijmen Breman. Lang voordat bedrijven massaal beweerden dat ‘hun personeel hun kapitaal was’ bracht de Breman Installatiegroep die gedachte, vanuit christelijk-sociaal oogpunt, al in de praktijk. In 1971 bedacht Reind Breman het Breman-systeem. In 1972 werd het ingevoerd met de komst van een beheersmaatschappij. 
 
De Breman-structuur zorgt voor een ongekende binding tussen de organisatie en de medewerkers. U als klant profiteert hier van.